Apple verwijdert 8,652% meer apps bij ingrijpende opruiming, waaronder Sberbank-apps in staatseigendom van Rusland en 178 apps voor gezinsplanning

Bijna tweederde (64%) van de apps die van Apple zijn verwijderd, was in ten minste twee jaar niet bijgewerkt, vergeleken met slechts 20% op Google; 178 ‘Family Planning’-apps met meer dan 1,5 MM downloads verwijderd, inclusief Lunar – Periode Tracker

PALO ALTO, Californië. en LONDEN, aug. 3, 2022 /PRNewswire/ — Pixalate, het toonaangevende platform voor analyse van fraudebescherming, privacy en naleving voor Connected TV (CTV) en mobiele advertenties, heeft vandaag de Rapport over verwijderde mobiele apps in het tweede kwartaal van 2022, met inzichten over mobiele apps die zijn verwijderd uit de Google Play Store en Apple App Store. De analyse helpt ontwikkelaars en adverteerders potentiële bedreigingen van privacy- en compliance-inbreuken te herkennen.

Pixalate analyseerde meer dan 5 miljoen mobiele apps in de app-stores van Google en Apple en ontdekte dat er in het tweede kwartaal van 2022 bijna 600.000 van de lijst waren gehaald – een stijging van bijna 3x ten opzichte van de 220k vermeld in Q1 2022.

Belangrijkste bevindingen:

Door analyse van verwijderde Google Play Store- en Apple App Store-apps in het tweede kwartaal van 2022, ontdekte Pixalate dat:

 • 592.000 apps zijn verwijderd uit de Apple App Store en Google Play Store in Q2 2022
 • 8,652% toename in apps verwijderd uit de Apple App Store van Q1 tot Q2 2022
 • 64% van de apps die van Apple zijn verwijderd, was in ten minste twee jaar niet geüpdatet, vergeleken met slechts 20% van Google
 • 35 Sberbank apps (gesanctioneerd, Russisch staatsbedrijf) verwijderd van Google en Apple
 • Bijna 100x verhoging in ‘Gezondheid en fitness’-apps die in het tweede kwartaal van 2022 van Apple zijn geschrapt, inclusief 178 ‘Family Planning’-apps met een gecombineerde 1,5 MM+ downloads voorafgaand aan de verwijdering, inclusief Lunar – Period Tracker
 • 49k+ verwijderd apps in het tweede kwartaal van 2022 waren waarschijnlijk op kinderen gericht

Gecombineerd hadden apps die in het tweede kwartaal van 2022 werden verwijderd, meer dan 117 miljoen gebruikersbeoordelingen voordat ze van de lijst werden verwijderd, maar de meerderheid van hen (82%) had geen gedetecteerd land van registratie. De onderstaande afbeelding toont de top 10 van meest populaire apps die zijn verwijderd uit de Google Play Store in het tweede kwartaal van 2022, en u kunt een lijst downloaden met de top 100 van meest populaire apps die zijn verwijderd hier.

Merk op dat Apple in het eerste kwartaal van 2022 5.000 apps heeft verwijderd voordat er in het tweede kwartaal van 2022 een duidelijke opschoning plaatsvond. Bijna tweederde (64%) van de van Apple verwijderde apps was in ten minste twee jaar niet bijgewerkt, vergeleken met slechts 20% Googlen. Dit geeft aan dat Apple zich mogelijk richt op apps die “verlaten” zijn geworden.

Verwijderde apps kunnen een privacy- en beveiligingsrisico vormen voor consumenten, omdat ze op het apparaat van de gebruiker geïnstalleerd kunnen blijven en de gebruiker mogelijk niet weet dat hij de app moet verwijderen.

Wat staat er in het rapport

Pixalate’s Q2 2022 verwijderde mobiele apps-rapport bevat:

 • De omvang van verwijderde apps die teruggaat tot Q1 2021
 • Gevoelige informatie gedeeld door verwijderde apps met adverteerders
 • Verwijderde apps, uitgesplitst naar hoe lang geleden sinds de app voor het laatst is bijgewerkt
 • Waarschijnlijk op kinderen gerichte apps die zijn verwijderd
 • Land van herkomst van verwijderde apps
 • Verwijderde apps per app-categorie
 • Lijst met de meest populaire verwijderde apps

Downloaden een gratis exemplaar van het Q2 2022 Delisted Mobile Apps Report. Je krijgt ook een lijst van de top 100 van populairste apps die in het tweede kwartaal van 2022 zijn verwijderd.

Volg Pixalate

Over Pixalate

Pixalate is het toonaangevende analyseplatform voor fraudebescherming, privacy en compliance voor Connected TV (CTV) en mobiele advertenties. We werken 24/7 om uw reputatie te bewaken en uw mediawaarde te vergroten. Pixalate biedt het enige systeem van gecoördineerde oplossingen voor display, app, video en OTT/CTV voor een betere detectie en eliminatie van advertentiefraude. Pixalate is een door MRC geaccrediteerde service voor de detectie en filtratie van geavanceerd ongeldig verkeer (SIVT) via desktop- en mobiel internet, mobiele in-app en OTT/CTV-advertenties. www.pixalate.com

Vrijwaring

De inhoud van dit persbericht, en het Q2 2022 Delisted Mobile Apps Report (de “Uitstel“), weerspiegelt de mening van Pixalate met betrekking tot de factoren die volgens Pixalate nuttig kunnen zijn voor de digitale media-industrie. De meningen van Pixalate zijn precies dat, meningen, wat betekent dat het geen feiten of garanties zijn; en noch dit persbericht noch het rapport zijn bedoeld om de status of reputatie van een entiteit, persoon of app aan te vechten, maar in plaats daarvan om bevindingen en trends te melden met betrekking tot apps die uit de officiële Apple App Store en Google Play Store zijn verwijderd.

Media contact:

Liz Margolis
[email protected]
610-613-5174

BRON Pixalate

.

Leave a Comment