Hey Google, hoe maak ik een screenshot op een Android-apparaat?

Een screenshot maken op je Android-apparaat klinkt als een eenvoudige taak. Je drukt gewoon op een paar knoppen en het scherm wordt opgeslagen op je telefoon. Android-apparaten zijn echter niet zo uniform als iPhone, dus de methoden kunnen verschillen, afhankelijk van de fabrikant van het apparaat en de versie van het besturingssysteem dat u gebruikt.

Telefoons van Samsung, Google, Motorola en OnePlus hebben allemaal ingebouwde screenshot-mogelijkheden. En als u de meest recente versie van het Android-besturingssysteem gebruikt, krijgt u nog meer functies. Hier leest u hoe u een screenshot maakt op uw Android-telefoon.


Een screenshot maken op elke Android-telefoon

Google Pixel 4a 5G

Google Pixel 4a 5G (tegoed: Steven Winkelman)

De meeste recente Android-apparaten hebben de screenshot-actie gestandaardiseerd door tegelijkertijd op de aan / uit- en volume omlaag-knoppen te drukken. Anderen laten u misschien op de aan / uit-knop drukken en vervolgens selecteren: schermafbeelding uit de menukaart.

Op een Pixel-telefoon kun je vanaf de onderkant van het scherm omhoog vegen om je recente apps te openen en vervolgens op . tikken schermafbeelding om de huidige app vast te leggen. Bij oudere telefoons met een fysieke home-knop aan de voorkant moet u mogelijk de Power- en Home-knoppen tegelijk indrukken.

Als je telefoon Google Assistent heeft, kun je een spraakopdracht gebruiken om hem te vragen een screenshot voor je te maken. Zeg iets als “OK Google, maak een screenshot” en de actie is voltooid.

Samsung Galaxy S22 Ultra met S Pen

Samsung Galaxy S22 Ultra met S Pen (tegoed: Molly Flores)

Voor Samsung Galaxy-apparaten die de S Pen-stylus gebruiken, kunt u de knop op de S Pen ingedrukt houden en over het scherm krabbelen om een ​​screenshot te maken. Een andere manier is om de pen van de telefoon te halen en op . te tikken SmartSelect uit de menukaart. U kunt dan kiezen tussen een vierkant, vrij of cirkelvormig opnamegebied en vervolgens tekenen om het scherm vast te leggen.

Er zal een “flits” op het scherm zijn en het geluid van een sluiter (als je het geluid aan hebt staan), dan zou de opname in je fotobibliotheek moeten verschijnen.


scrollende schermafbeelding

Scrollend screenshot op Samsung Galaxy s20 FE (Credit: PCMag)

Standaard legt een screenshot vast wat er momenteel op het scherm staat. Als u echter een hele pagina wilt vastleggen, moet u een scrollende schermafbeelding maken. Gestandaardiseerd in Android 12, het enige dat u hoeft te doen, is een screenshot maken en vervolgens wachten tot de screenshot-werkbalk verschijnt.

Voor apparaten met standaard Android 12, zoals Google Pixel-telefoons, tik je op de Leg meer vast en sleep het schermafbeeldingsvenster totdat het de hele pagina vastlegt. Tik als je klaar bent op Opslaan om de schermafbeelding af te ronden. Als u een OnePlus-telefoon gebruikt, schuift het scherm automatisch totdat u zegt dat het moet stoppen.

Google pixel scrollend screenshot

Scrollend screenshot op Google Pixel 6 Pro (tegoed: Google)

Dingen zijn iets anders voor Samsung Galaxy-apparaten. Maak je screenshot en wacht tot de werkbalk verschijnt. Tik op het pictogram met de dubbele pijl omlaag om de schermafbeelding met één scherm uit te vouwen. U kunt op dezelfde knop blijven drukken om zoveel schermen toe te voegen als nodig is.


Een screenshot maken met gebaren

Met je Android-telefoon kun je ook een screenshot maken met bepaalde gebaren. De specifieke handbeweging die nodig is, verschilt echter per fabrikant.

De Pixel 4a 5G en nieuwere telefoons hebben toegang tot de Quick Tap, een functie die vergelijkbaar is met Apple’s Back Tap. Ga naar Instellingen > Systeem > Gebaren > Snel tikkenen schakel vervolgens in Snel tikken en stel de bijbehorende actie in op schermafbeelding. U kunt vervolgens een screenshot maken door te dubbeltikken op de achterkant van uw telefoon.

Voor Samsung Galaxy-gebruikers: navigeer naar het scherm dat u wilt vastleggen en plaats vervolgens uw hand alsof u van plan bent de telefoon te karatehaken. Veeg met de hele zijkant van je hand van links naar rechts over het scherm. Stel dit in (of zet het uit) in Instellingen > Geavanceerde functies > Beweging en gebaren > Palmvegen om vast te leggen.

Aanbevolen door onze redactie

Je kunt het scherm op je Motorola- of OnePlus-telefoon vastleggen door met drie vingers naar beneden te vegen. Motorola-bezitters kunnen het instellen vanuit het hamburgermenu in de Moto-app. Tik Motoracties en inschakelen Schermafbeelding met drie vingers. OnePlus-gebruikers kunnen openen Instellingen > Knoppen en gebaren > Snelle gebaren en inschakelen Schermafbeelding met drie vingers.


Android-toegankelijkheidsmenu

Android Toegankelijkheidsmenu op Samsung Galaxy S20 FE met Android 12 (Credit: PCMag)

Als u een gebruiksvriendelijke knopoverlay wilt, schakelt u het Toegankelijkheidsmenu op uw Android-apparaat in. Hiermee wordt een zwevende knop geïntroduceerd waarmee u een screenshot kunt maken, door uw scherm kunt navigeren, het volume kunt regelen, het apparaat kunt uitschakelen en meer.

Met het standaard Android-besturingssysteem kunt u deze functie activeren vanaf: Instellingen > Toegankelijkheid > Menu Toegankelijkheid, schakel vervolgens de snelkoppeling in en verleen de benodigde machtigingen. OnePlus-gebruikers vinden de Toegankelijkheidsfuncties onder: Instellingen > Systeemterwijl Samsung-bezitters moeten kijken onder Instellingen > Toegankelijkheid > Interactie en behendigheid.


Hoe de Android-schermrecorder te gebruiken

Android-schermrecorder

Schermrecorder op Samsung Galaxy S20 FE met Android 11

Als je problemen hebt om een ​​screenshot van een specifiek scherm te krijgen, heb je misschien meer geluk met de ingebouwde schermrecorderfunctie. Voor iedereen die Android 11 of hoger gebruikt, kunt u het menu met snelle instellingen van de telefoon openen en op . tikken scherm opnemerdan Begin met opnemen om uw scherm op te nemen. Zodra de video is vastgelegd, maakt u gewoon een screenshot van de video.

Er verschijnt een werkbalk waarmee u op het scherm kunt tekenen of uw camera aan de voorzijde kunt inschakelen. De werkbalk en het selfievenster kunnen naar wens over het scherm worden verplaatst. Houd voor aanvullende instellingen lang op het pictogram voor snelle instellingen van de schermrecorder.

Tips & Tricks newsletter for expert advice to get the most out of your technology.”,”first_published_at”:”2021-09-30T21:23:24.000000Z”,”published_at”:”2021-09-30T21:23:24.000000Z”,”last_published_at”:”2021-09-30T21:23:13.000000Z”,”created_at”:null,”updated_at”:”2021-09-30T21:23:24.000000Z”})” x-show=”showEmailSignUp()” class=”rounded bg-gray-lightest text-center md:px-32 md:py-8 p-4 mt-8 container-xs”>

Zoals wat je leest?

Meld je aan voor tips & trucs nieuwsbrief voor deskundig advies om het maximale uit uw technologie te halen.

Deze nieuwsbrief kan advertenties, aanbiedingen of gelieerde links bevatten. Als u zich abonneert op een nieuwsbrief, geeft u aan dat u akkoord gaat met onze gebruiksvoorwaarden en ons privacybeleid. U kunt zich op elk moment afmelden voor de nieuwsbrieven.

Leave a Comment