Iowa-bedrijf creëert virtual reality-klaslokalen voor 10 universiteiten

Studenten van 10 universiteiten in het hele land kunnen historische instellingen bezoeken en operaties uitvoeren op kadavers, allemaal vanuit het comfort van hun huis, nadat een Iowa-bedrijf dat gespecialiseerd is in virtual reality digitale campussen heeft gecreëerd.

Tijdens de pandemie meldden studenten van Morehouse College in Atlanta dat ze worstelden met online leren. De universiteit kwam bij VictoryXR, een bedrijf gevestigd in Davenport, Iowa. CEO Steve Grubbs had de oplossing: bouw een virtuele replica van de campus.

Studenten en instructeurs dragen virtual reality-headsets om toegang te krijgen tot een driedimensionale, door de computer gegenereerde simulatie van plaatsen en evenementen in de echte wereld. Gebruikers die zijn ondergedompeld in de virtuele realiteit, bekend als de metaverse, kunnen door de simulatie bewegen en met anderen communiceren.

Binnen 10 weken ontwikkelden docenten van Morehouse cursussen voor het programma en VictoryXR bouwde de metaverse. Bij Morehouse hebben cursussen anorganische chemie, wereldgeschiedenis en biologie het programma gebruikt.

“Voordat je het weet, volgen hun studenten lessen in de metaverse,” zei Grubbs. “De eerste universiteit ter wereld.”

Steve Grubbs richtte VictoryXR op, gevestigd in Davenport, Iowa, in 2016. (Ingediend)

Meta, het bedrijf dat eigenaar is van Facebook, sloot zich aan bij VictoryXR om “metaversiteiten” uit te breiden na de implementatie van digitale klaslokalen aan Morehouse College en Fisk University in Nashville, Tennessee.

Morehouse is een van de 10 instellingen voor hoger onderwijs die in aanmerking komt voor virtuele klaslokalen via een subsidie ​​van Meta. Volgens een openbaar archiefverzoek ingediend door The Chronicle of Higher Education, zullen de universiteiten meer dan $ 500.000 en virtual reality-headsets ontvangen onder hun contracten met VictoryXR.

Grubbs zei dat virtuele vergaderprogramma’s zoals Zoom niet de studentenervaring kunnen nabootsen die virtual reality kan.

“In een metaversiteit ben je allemaal samen en zit je samen in een klaslokaal waar je tegen elkaar kunt botsen, je kunt samen aan projecten werken, je kunt opsplitsen in kleine groepen,” zei Grubbs. “Een leraar kan een mensenhart uit een kadaver halen en het aan een andere leerling geven. Dat is de bottomline. Het is bijna hetzelfde als het fysieke klaslokaal, alleen beter.”

Grubbs zei dat studenten die in de metaverse werken hetzelfde onderwijs zullen krijgen als op de campus, en in sommige opzichten beter.

Grubbs zei dat majors in de gezondheidswetenschappen het meest zullen profiteren van de virtuele ervaring, maar geschiedenislessen kunnen ook worden verbeterd via de metaverse. Omdat de inschrijvingen op de campus afnemen en de vraag naar leren op afstand toeneemt, zei Grubbs dat leren kinesthetisch of hands-on moet zijn.

Een simulatie die VictoryXR ontwikkelde, was de rechtszaal uit de klassieke roman van Harper Lee, ‘To Kill a Mockingbird’. Terwijl studenten het boek in de klas bespreken, kunnen ze bij de juryleden zitten of in de stoel van de rechter.

“Je kunt het boek begrijpen vanuit het perspectief van degenen die in de rechtszaal zaten”, zei Grubbs. “Dat is wat we proberen te bereiken, een begrip dat je alleen kunt krijgen door er te zijn. Studenten kunnen gaan staan ​​op de Chinese Muur, ze kunnen naar IJsland en ze kunnen naar het Redwoods Forest gaan als ze leren met onze virtual reality.”

Grubbs diende van 1990 tot 1996 in het Iowa House, onder meer als voorzitter van de House Education Committee. Hij zei dat hij altijd al interesse heeft gehad in het ontwikkelen van nieuwe manieren om het onderwijs te verbeteren. Buffalo Elementary School in Buffalo, Iowa, was de eerste school die het virtual reality-educatieprogramma van VictoryXR gebruikte. Nu gebruiken scholen over de hele wereld het product van VictoryXR. Saint Ambrose University in Davenport zal de eerste instelling voor hoger onderwijs in Iowa zijn met een metaversiteit.

“Ze zullen pal naast de Universiteit van Kansas, West Virginia, Cal State en een heleboel andere geweldige scholen in het land staan”, zei Grubbs.

gegevensverzameling

Meta zal elke universiteit voorzien van Oculus Quest 2 virtual reality-headsets, die gegevens kunnen verzamelen terwijl ze in gebruik zijn.

In de metaverse kunnen studenten avatars maken om met klasgenoten te communiceren, allemaal vanuit externe instellingen.  (OverwinningXR)

Alle contracten in het openbare registerverzoek van The Chronicle vermeldden dat de universiteiten het uiteindelijke eigendom behouden van de gegevens die in het partnerschap zijn gegenereerd. Het verzamelen van gegevens is afhankelijk van het merk headset dat studenten gebruiken, aldus Grubbs. Technologie van de subsidie ​​kan afkomstig zijn van Meta, Pico Technology of HTC, allemaal met hun eigen privacygegevens-opt-in-beleid.

Op dit moment zei Grubbs dat er geen informatie van gebruikers wordt verzameld. VictoryXR verzamelt geen andere gegevens dan een e-mailadres en naam om een ​​account aan te maken.

Gebruikers moeten een Facebook-account maken om toegang te krijgen tot het virtuele klaslokaal. Volgens het gegevensbeleid van Meta kunnen Oculus-producten informatie verzamelen over fysieke functies en informatie van apps van derden. Door informatie door te geven tussen apps van derden, kan het bedrijf gebruikers koppelen aan vrienden die de app ook gebruiken, aldus Meta.

Omgevings-, dimensionale en bewegingsgegevens worden ook geregistreerd om gebruikers te waarschuwen als ze een virtuele grens naderen. Er worden schattingen van de handgrootte verzameld om de functie voor het volgen van handen in te schakelen.

Wat is het volgende?

VictoryXR hoopt het bedrijf uit te breiden, zodat elke school ter wereld de komende vijf tot zeven jaar een metaversiteit zal hebben, zei Grubbs. Het bedrijf is in gesprek met meerdere universiteiten in Iowa. Hij is van plan binnenkort een ontmoeting te hebben met de Universiteit van Iowa om te praten over de toekomst van virtuele klaslokalen op de universiteit.

VictoryXR opent zijn eerste metaversity in Europa in augustus en Grubbs is van plan om in september bedrijfsontwikkelingshulp in India op te zetten. Het bedrijf won afgelopen september ook een wereldwijde prijs voor de beste onderwijsinnovatie.

Grubbs verwacht dat de industrie zal uitbreiden naar augmented reality. In virtual reality worden studenten volledig ondergedompeld en werken ze meestal op afstand. Augmented reality creëert virtuele objecten die zichtbaar zijn in het echte klaslokaal.

“Ze hoeven niet door het land te vliegen en op een campus te wonen omdat de metaverse een campus is”, zei hij.

Dit verhaal is geproduceerd door Iowa Capital Dispatch, een filiaal van States Newsroom. Volg Iowa Capital Dispatch op Facebook en Twitter.

Leave a Comment