Probeer deze methoden wanneer u zo snel mogelijk een iPhone-batterijboost nodig hebt

Je kijkt neer op je iPhone en je hart zakt: de telefoon staat op het punt te sterven, en helaas sta je op het punt de deur uit te gaan. Dat is misschien geen probleem als u niet van plan bent om het te gebruiken, maar laten we echt zijn. Je hebt het waarschijnlijk nodig om een ​​routebeschrijving te krijgen, te bellen, een sms te sturen of eindeloos te browsen op sociale media.

Je zou je iPhone meteen kunnen opladen in de paar minuten voordat je vertrekt, maar zal het genoeg zijn om lang mee te gaan? Mogelijk, als u de juiste tools gebruikt en bepaalde functies en instellingen maximaliseert.

Lees verder: Apple’s iOS 16 Beta is beschikbaar om te downloaden: hier is hoe

Laten we verschillende manieren bespreken waarop u die batterij snel genoeg kunt opladen om u te helpen het volgende uur of zo – of zelfs langer – door te komen. Een paar methoden zijn beproefd en waar, zoals het inschakelen van de vliegtuigmodus om de stroomverbruik te verminderen die gepaard gaat met het gebruik van een mobiel netwerk, en andere zijn nieuwer, zoals het gebruik van een draadloze MagSafe opladen.

CNET Tech Tips-logo

Deze methoden kunnen ook worden gecombineerd en hopelijk kan uw apparaat op zijn minst voldoende kracht krijgen om u door essentiële taken te loodsen.

Als je een snellader hebt, gebruik die dan

De snelste manier om je iPhone op te laden is met een snellader: het aansluiten van een 20W voedingsadapter met een USB-C naar Lightning-kabel. Zolang je een iPhone 8 of later, u kunt uw telefoon in ongeveer 30 minuten snel opladen van een lege batterij tot ongeveer 50% van de batterij. Als je een uur over hebt, kun je hem volledig opladen. Zelfs slechts 10 minuten snel opladen kan je batterij met dubbele cijfers opvoeren, dus als je weinig tijd hebt, kies dan altijd voor de snellader.

Lees verder: Beste iPhone 13-snelladers tegen de laagste prijzen die we kunnen vinden

Helaas levert Apple geen stroomadapters meer als je een nieuwe telefoon koopt, alleen de kabel, maar je kunt Apple’s 20W lichtnetadapter kopen bij Appel en Amazone. Volgens Apple kun je ook andere compatibele snellaadstenen gebruiken, maar je hebt minimaal een 20W-steen nodig om een ​​iPhone 12 en nieuwer snel op te laden.

Mkeke USB-C opladen

Mkeke maakt een oplader van 20 W voor minder dan $ 9.

Mkeke

Een draadloze MagSafe-oplader is een goed idee als je geen snellader hebt

De op één na snelste manier om je iPhone op te laden is met Apple’s MagSafe-oplader en een 20W-lichtnetadapter, maar om dit te laten werken, moet je een iPhone 12 of een iPhone 13 hebben om het snellere 15W draadloos opladen te krijgen. Als je iPhone leeg is, zou je in ongeveer 30 minuten draadloos opladen ongeveer 30% batterij moeten hebben.

Dit betekent echter niet dat u elke draadloze Qi-oplader, de industriestandaard, kunt gebruiken voor snel opladen. Terwijl de MagSafe-oplader 15 W ondersteunt, geeft een Qi-oplader u slechts 7,5 W – wat veel langzamer is dan een MagSafe en slechts iets sneller dan de traditionele 5W wandoplader. Houd er rekening mee dat magnetische draadloze opladers die niet MagSafe-gecertificeerd zijn, ook worden opgeladen met de lagere snelheid van 7,5 W.

Een MagSafe-oplader op een telefoon in de hand van een persoon

De MagSafe-oplader kan snel zijn, maar alleen in bepaalde scenario’s.

Patrick Holland/CNET

Gebruik geen laptop of desktopcomputer

Uw laptop is een zeer handige manier om uw iPhone op te laden, vooral als u het grootste deel van uw dag achter een computer doorbrengt en inkomende sms-berichten en meldingen nauwlettend in de gaten wilt houden. Helaas laadt uw computer uw telefoon altijd langzamer op dan welke wandoplader of draadloze oplader dan ook.

De USB-poort van uw computer, of het nu een grotere en oudere USB-A is of de nieuwere, kleinere USB-C, kan niet dezelfde hoeveelheid stroom leveren als een stopcontact, zelfs een 5W-lichtnetadapter. En dat geldt vooral als je een oudere computer hebt met een defecte USB-poort of een incompatibele oplaadkabel, die beide het laadproces nog meer kunnen vertragen.

En gebruik je iPhone niet tijdens het opladen

Dit is vanzelfsprekend, maar als je wilt dat je iPhone zo snel mogelijk wordt opgeladen, probeer er dan zo veel mogelijk vanaf te blijven. Als je video’s streamt of mobiele games speelt terwijl je je iPhone oplaadt, laadt de batterij veel langzamer op, dus laat hem zo mogelijk onaangeroerd.

Voor betere resultaten zet je je telefoon uit terwijl je hem oplaadt

Zelfs als je scherm is uitgeschakeld, werkt je telefoon nog steeds op de achtergrond, apps worden voortdurend vernieuwd, meldingen verzonden en je scherm ingeschakeld – dit alles verspilt de batterij. Als u wilt dat uw iPhone sneller oplaadt, kunt u deze het beste uitschakelen.

Je kunt hem ook in de vliegtuigmodus zetten terwijl hij aan het opladen is

Als je je iPhone niet wilt uitschakelen, maar hem toch sneller wilt laten opladen, kun je de vliegtuigmodus inschakelen, die alle draadloze transmissiefuncties zoals mobiel, wifi en Bluetooth uitschakelt – die allemaal stroom verbruiken. Als ze uit zijn, kan je iPhone sneller opladen. En op deze manier kunt u ook snel de vliegtuigmodus uitschakelen om snel een sms-bericht of telefoontje te controleren waarop u mogelijk wacht.

Gebruik de energiebesparende modus, de donkere modus en verlaag uw helderheid

Kent u al die tips die u helpen de batterij in de eerste plaats te sparen? U kunt dezelfde functies en instellingen gebruiken om uw iPhone sneller op te laden als u niet van plan bent hem uit te schakelen.

  • Energiezuinige modus. Schakel het in om batterijverbruikende functies zoals 5G, schermhelderheid, automatische vergrendeling, app-verversing op de achtergrond, automatische downloads en meer te verminderen of te beïnvloeden.
  • Donkere mode: De jury is er niet uit hoeveel de donkere modus de batterij daadwerkelijk bespaart, maar het kan geen kwaad om hem aan te zetten terwijl je je iPhone oplaadt, vooral als elk procent er toe doet.
  • Verlaag de helderheid van je scherm: Hoe helderder je scherm, hoe sneller je batterij leeg raakt, dus draai hem helemaal naar beneden terwijl hij wordt opgeladen.
Lage batterijmodus op de iPhone

De energiebesparende modus van Apple helpt de batterijduur van de iPhone te verlengen.

Sarah Tew/CNET

De functie Geoptimaliseerd opladen van de batterij uitschakelen

Apple heeft een ingebouwde tool die helpt voorkomen dat de batterij van je iPhone zo snel verslechtert, maar deze zelfde functie zorgt er ook voor dat je apparaat langzamer oplaadt. Hoewel de functie je iPhone meestal alleen vertraagt ​​tijdens lange perioden van opladen, en meestal ‘s nachts, kan het toch de moeite waard zijn om uit te schakelen wanneer je je telefoon oplaadt. Ga naar Instellingen > Accu > Batterijstatus en schakel uit Geoptimaliseerd opladen van de batterij om deze functie uit te schakelen.

Misschien is het tijd voor een nieuwe batterij

Op dezelfde instellingenpagina waar u geoptimaliseerd opladen van de batterij kunt uitschakelen, kunt u ook de gezondheid van uw batterij bekijken. Als u een bericht ziet, zoals “De batterij is aanzienlijk aangetast”, moet u overwegen een afspraak te maken met Apple om uw batterij te vervangen. Een kapotte batterij houdt de lading niet zo goed vast, waardoor hij sneller leegloopt. Een nieuwe batterij verbetert de algehele levensduur van de batterij.

Leave a Comment