Samsung Galaxy Z Flip 4: Dit voelt als een keerpunt voor opvouwbare telefoons

Wat is er gaande

Samsung heeft zojuist de Galaxy Z Flip 4 aangekondigd, de nieuwste versie van zijn opvouwbare flip-telefoon.

Waarom het uitmaakt

Opvouwbare telefoons zijn al ongeveer drie jaar op grote schaal beschikbaar, maar ze vormen nog steeds slechts een fractie van de smartphonemarkt. De Z Flip 4 en Fold 4 zijn een poging van Samsung om daar verandering in te brengen.

Wat is het volgende

Samsung brengt op 7 augustus de Galaxy Z Flip 4 uit. 26, beginnend bij $ 1.000.

Samsung kondigde woensdag de Galaxy Z Flip 4 aan tijdens zijn Uitgepakt evenement als onderdeel van zijn laatste poging om te populariseren opvouwbare telefoons. De Z Flip 4 heeft nieuwe software die profiteert van het opvouwbare ontwerp, verbeterde camera’s met betere fotografie bij weinig licht en een grotere batterij. Het gaat in de verkoop op aug. 26 en begint bij $ 1.000 (£ 999, AU $ 1.499).

Thee Galaxy Z Flip heeft bewezen de meest populaire opvouwbare tot nu toe te zijn volgens schattingen van marktonderzoek. Maar in de hele branche hebben hoge prijzen, ondermaatse camera’s en batterijduur in vergelijking met standaardtelefoons en een gebrek aan aantrekkelijke functies de algemene aantrekkingskracht van opvouwbare apparaten belemmerd. Met de Galaxy Z Flip 4 pakt Samsung enkele – maar niet alle – van die zorgen aan. Wat nog belangrijker is, het boekt ook vooruitgang in het begrijpen van het publiek voor opvouwbare apparaten zoals de Z Flip.

Samsung probeert te bewijzen dat de aantrekkingskracht van de Z Flip 4 meer is dan zijn compactheid. Daarom neigt het naar de Flex-modus – de functie die apps splitst tussen de boven- en onderkant van het scherm wanneer deze halverwege is gevouwen. Nu kun je de onderste helft van het scherm gebruiken als trackpad om door het bovenste gedeelte van het scherm te navigeren – een update die het gemakkelijker moet maken om apps in de Flex-modus te manipuleren.


Nu aan het spelen:
Kijk dit:

Galaxy Z Flip 4: Samsung’s Flip Phone krijgt nieuwe software,…


4:23

Deze functie is nieuw voor zowel de Galaxy Z Flip 4 als de Z Fold 4, hoewel Samsung zei dat het zou evalueren om het ook naar oudere opvouwbare apparaten te brengen. In de korte tijd die ik met de Z Flip 4 doorbracht, leek dit vrij gemakkelijk te werken nadat ik de functie in het instellingenmenu had ingeschakeld.

Het coverscherm van de Z Flip 4 krijgt ook een paar nieuwe toevoegingen. Vanaf het buitenste scherm kun je snel antwoorden op sms-berichten, telefoneren en portretfoto’s maken.

Samsung opvouwbaar

Het coverscherm van de Galaxy Z Flip 4.

Lisa Eadicicco/CNET

Alles bij elkaar genomen zijn deze upgrades een stap in de goede richting voor de Z Flip 4. Het is onduidelijk of de uitbreiding van de Flex-modus en de extra functionaliteit van het coverdisplay voldoende zullen zijn om degenen die nog niet geïnteresseerd zijn in opvouwbare telefoons, om te zetten. Maar het laat zien dat Samsung naast de hardware meer aandacht besteedt aan de software, wat cruciaal is om de belofte achter opvouwbare telefoons waar te maken.

Anders krijgt de Z Flip 4 een handvol routine-updates die je zou verwachten in een nieuwe smartphone – opvouwbaar of niet. Het zal doorgaan Qualcomm’s Snapdragon 8 Plus Gen 1 processor, een licht verbeterde versie van de chip die de Galaxy S22 rij. Hoewel de resolutie van de hoofdcamera hetzelfde is als in de Z-Flip 3 (12-megapixel groothoek- en ultragroothoeklenzen), de Z Flip 4 erft de Galaxy S22’s verbeterde nachtfotografie. Dat betekent dat het een helderdere brede lens en een grotere pixelgrootte heeft, naast ondersteuning voor portretfoto’s in het donker. Het batterijformaat van de Z Flip 4 krijgt ook een capaciteit van 3.700 mAh in vergelijking met de 3.300 mAh-batterij van zijn voorganger.

Dit zijn allemaal welkome veranderingen die de compromissen verminderen die u moet sluiten bij het kiezen tussen de Z Flip en de niet-opvouwbare Galaxy S-telefoons van Samsung. De batterijduur van de vorige Z Flip 3 was teleurstellend en het camerasysteem voelde aan als het “equivalent van de camera’s die je zou vinden op een telefoon van 700 dollar”, zoals mijn collega Patrick Holland het uitdrukte.

Het ontwerp van de Z Flip is niet zo heel veel veranderd, afgezien van enkele verfijningen. Het scharnier is iets kleiner en heeft nu een glanzendere afwerking dan de Z Flip 3. Het binnendisplay van de Z Flip 4 is 45% duurzamer, terwijl de buitenkant is gecoat met Corning’s Gorilla Glass Victus Plus. Kleuropties omvatten de nieuwe bora paars, die Samsung zojuist geïntroduceerd voor de Galaxy S22 samen met roze goud, blauw en grafiet. Deze verschillen zijn niet direct merkbaar als je het toestel oppakt, maar je ziet ze wel als je de Z Flip 3 en Z Flip 4 naast elkaar bekijkt.

Samsung opvouwbaar

Lisa Eadicicco/CNET

De prijs van $ 1.000 van de Z Flip 4 is waarschijnlijk nog steeds te hoog voor veel mensen, vooral omdat er zoveel aantrekkelijke standaardtelefoons op de markt zijn die honderden dollars minder kosten. Met een paar nieuwe softwareverbeteringen en routinematige upgrades van de camera, processor en batterij lijkt de Galaxy Z Flip 4 geen monumentale upgrade.

Maar het vertegenwoordigt nog steeds een keerpunt voor de opvouwbare apparaten van Samsung. Samsung is voorbij gegaan door simpelweg apps soepel te laten werken op buigbare schermen. Het probeert eindelijk nieuwe manieren te vinden om te communiceren met apps die je niet zou kunnen krijgen met een niet-opvouwbare telefoon.

Leave a Comment