Samsung Galaxy Z Fold 4: opvouwbare telefoon van $ 1.800 retourneert met nieuw ontwerp, softwareaanpassingen

Wat is er gaande

Samsung heeft de Galaxy Z Fold 4 aangekondigd, de nieuwste opvouwbare telefoon in groot formaat.

Waarom het uitmaakt

Samsung ziet opvouwbare telefoons als de sleutel tot de toekomst van zijn line-up voor mobiele apparaten. Als een van ‘s werelds grootste smartphonefabrikanten beïnvloedt Samsung de bredere markt.

Wat is het volgende

Samsung brengt op 7 augustus de Galaxy Z Fold 4 uit. 26 voor $ 1800.

Samsung blijf het verbeteren opvouwbare telefoon ontwerp met de Galaxy Z Fold 4, die vanaf augustus in de verkoop gaat. 26 en begint bij $ 1.800 (£ 1.649, AU $ 2.499). De nieuwe opvouwbare telefoon in boekstijl, aangekondigd op woensdag Uitgepakt evenement, heeft een aangepast ontwerp dat gemakkelijker te beheren zou moeten zijn in de telefoonmodus. Het krijgt ook nieuwe software die profiteert van het opvouwbare scherm en routinematige upgrades van de processor en camera.

Samsung was een vroege nieuwkomer op de markt en lanceerde zijn eerste Galaxy Fold apparaat in 2019. Volgens schattingen van Display Supply Chain Consultants en Omdia leidt het de markt voor opvouwbare telefoons met een ruime marge op het gebied van verzendingen. Maar opvouwbare telefoons zijn nog steeds goed voor een deel van de bredere markt voor mobiele telefoons. De nieuwe Z Fold 4 en Z Flip 4 zijn Samsung’s laatste poging om daar verandering in te brengen door enkele van de grootste kritieken op eerdere modellen weg te nemen, waardoor opvouwbare apparaten mogelijk aantrekkelijker worden voor een groter publiek.

De Galaxy Z Fold 4 heeft bijvoorbeeld een breder coverscherm dat in gesloten toestand meer lijkt op een gewone, niet-opvouwbare telefoon. De verandering zorgt ervoor dat apps er natuurlijker uitzien, omdat het scherm van de Z Fold 4 niet zo smal is. Het verschil is zeker merkbaar in vergelijking met de Galaxy Z Fold 3, maar het scherm is nog steeds niet zo breed als een standaard telefoon zoals de Galaxy S22 of iPhone 13.

Samsung doet ook meer om de Galaxy Z Fold 4 handig te maken als het scherm half is ingeklapt. Flex-modus, die een app splitst tussen de boven- en onderkant van het scherm wanneer de Z Fold open staat, krijgt een nieuwe functie. U kunt de onderste helft van het scherm gebruiken als trackpad om de inhoud op de bovenste helft te bedienen, vergelijkbaar met het touchpad op een laptop.


Nu aan het spelen:
Kijk dit:

Samsung Galaxy Z Fold 4 First Take: groter coverscherm,…


5:43

Dat zou het navigeren door apps in de Flex-modus gemakkelijker moeten maken, omdat u het bovenste gedeelte van het scherm niet met uw vinger hoeft te verbergen terwijl u scrolt. De nieuw aangekondigde Galaxy Z Flip 4 krijgt deze functie ook, en Samsung zegt dat het zal evalueren om deze naar oudere Galaxy Z Fold- en Flip-apparaten te brengen. Samsung zegt ook dat de Z Fold 4 het eerste apparaat is dat wordt geleverd met Android 12L, de versie van Android die is geoptimaliseerd voor tablets. Een van de meest opvallende Android 12-toevoegingen is de nieuwe taakbalk van de Z Fold 4, die het schakelen tussen apps gemakkelijker zou moeten maken.

Het algehele ontwerp van de Z Fold 4 is over het algemeen hetzelfde, maar Samsung beweert dat de Z Fold 4 steviger is gebouwd. De buitenkant wordt beschermd door Gorilla Glass Victus Plus, terwijl het interne scherm van tabletformaat 45% duurzamer is. Samsung zegt ook dat het binnenscherm van de Z Fold 4 helderder is dan dat van zijn voorganger en dat de camera aan de binnenkant minder opvalt. Net als de vorige versie is de Z Fold 4 ook compatibel met de S Pen.

Anders krijgt de Galaxy Z Fold 4 de camera- en processor-upgrades die je zou verwachten van een jaarlijkse telefoonupdate. Vooral de camera is opmerkelijk; Samsung upgradet het drievoudige lenscamerasysteem van de Z Fold 4 naar een 50 megapixel hoofdsensor, 12 megapixel ultragroothoeksensor en 10 megapixel telelens. Die telelens ondersteunt optische zoom tot 3x en digitale zoom tot 30x. Samsung brengt ook de Galaxy S22’s verbeterde fotografie bij weinig licht naar de Z Fold 4 en Flip 4.

Samsung opvouwbaar

Het coverscherm van de Galaxy Z Fold 4 is breder dan dat van de Z Fold 3.

Lisa Eadicicco/CNET

De meeste mensen die geïnteresseerd zijn in de Galaxy Z Fold geven waarschijnlijk meer om het gigantische binnenscherm van de telefoon dan om de camera. Maar voor zo’n hoge prijs zou de Z Fold 4 een camera moeten hebben die op zijn minst overeenkomt met of beter is dan die van de niet-opvouwbare telefoons van Samsung. De camera’s van de Galaxy Z Fold 4 zijn zeker een stap in de goede richting en vertegenwoordigen een opmerkelijke upgrade van de 12-megapixel groothoek-, telefoto- en ultragroothoeklenzen van de Z Fold 3. Maar de Galaxy S22 Ultra is nog steeds Samsung’s eersteklas cameratelefoon.

De Z Fold 4 zal ook draaien op Qualcomm’s Snapdragon 8 Plus Gen 1-processor, een nieuwere en enigszins verbeterde versie van de chip in de Galaxy S22-reeks. De batterijcapaciteit blijft ook hetzelfde met 4.400 mAh, wat jammer is – Patrick Holland van CNET was teleurgesteld over de batterijduur van de Galaxy Z Fold 3.

Samsung opvouwbaar

Lisa Eadicicco/CNET

Over het algemeen is de Galaxy Z Fold 4 een meer verfijnde en gepolijste versie van de Galaxy Z Fold 3. Samsung lijkt een beter begrip te krijgen van voor wie deze apparaten zijn, nu ze ongeveer drie jaar bestaan. Met zijn grote scherm en S Pen-compatibiliteit positioneert Samsung de Z Fold 4 als een productiviteitsapparaat, net als de uitgestorven Galaxy Note. Door die richting vast te stellen, kan Samsung zich concentreren op het toevoegen van nieuwe functies die uniek en specifiek zijn voor de Z Fold, in plaats van er alleen voor te zorgen dat apps soepel werken op de verschillende schermformaten van de Fold.

Met $ 1800 is de Z Fold 4 nog steeds moeilijk te verkopen. En hoewel deze nieuwe functies een teken van vooruitgang zijn, zijn ze misschien niet genoeg om gebruikers van niet-opvouwbare telefoons te verleiden. Maar het is een stap dichter bij het uitzoeken welke rol, indien aanwezig, foldables in ons leven kunnen spelen.

Kijk voor meer op de Galaxy Z Flip 4, Galaxy horloge 5, Galaxy Buds 2 Pro en al het andere dat Samsung heeft aangekondigd.

Leave a Comment