UNCW, DC Virgo-samenwerking brengt zeeschildpaddenles tot leven

woensdag 10 augustus 2022

Studenten aan DC Maagd Voorbereidende Academie nam deel aan een zomer STEM-leerervaring met behulp van virtual reality om de redding en het behoud van zeeschildpadden te verkennen, dankzij een speciale groep UNCW-onderzoeksstudenten en bijna $ 1 miljoen aan subsidies van de National Science Foundation.

“Dit is precies het soort werk dat UNCW zo goed doet”, zegt UNCW-professor Dr. Nathan Grove, verwijzend naar het door de NSF gefinancierde UNCW Research Experiences for Undergraduates-programma. Grove is ook de directeur van de universiteit Centrum voor de ondersteuning van niet-gegradueerd onderzoek en beurzendie toezicht houdt op het REU-programma.

REU biedt niet-gegradueerde studenten, met name ondervertegenwoordigde groepen en veteranen, toegepaste leermogelijkheden om meer te weten te komen over onderzoek en om hun vaardigheden aan te scherpen om een ​​loopbaan in de wetenschap, technologie, techniek en wiskunde na te streven.

“Het hele doel en het budget van REU is om deze studenten in hun belang te ondersteunen en hen te helpen uiteindelijk STEM-professionals te worden”, zei Grove. “Of je nu werkt in parkservice, farmaceutica of als arts, het gaat erom de volgende generatie professionals op te leiden en dit op een manier te doen die de bevolking helpt diversifiëren.”

REU-studenten werken in de zomer 10 weken met facultaire mentoren en nemen deel aan een verscheidenheid aan praktische onderzoeks- en professionele ontwikkelingsmogelijkheden, waaronder het toepassen van wat ze hebben geleerd om lokale basis- en middelbare scholieren te inspireren.

“Het mooie van REU is dat je studenten hebt die betrokken zijn bij onderzoek onder begeleiding van een faculteitsmentor, en dan worden ze zelf mentoren, leren ze wetenschap te communiceren en een band op te bouwen met kinderen die misschien net als zij 10 jaar geleden waren,” zei James Stocker, universitair hoofddocent aan het Watson College of Education, die deze zomer nauw betrokken was bij het leiden van de REU-studenten mariene wetenschappen.

Met behulp van een tweejarige subsidie ​​verstrekt via NSF’s Innovatieve technologie-ervaringen voor studenten en docenten, Stocker’s REU-mentees namen deel aan een lopend project dat virtual reality gebruikt om een ​​basis- en middelbare schoolcurriculum te creëren over de levenscyclus van de onechte karetschildpad. Ze hebben wekenlang lesplannen ontwikkeld en geoefend hoe ze hun onderzoek aan een jong publiek kunnen communiceren.

Twee dagen lang werkten de UNCW-studenten rechtstreeks in de klas met derde-, vierde- en vijfdeklassers en leerden ze hoe ze zeeschildpadden konden meten en gegevens konden verzamelen. Ze leerden hen ook over het redden van zeeschildpadden en het behoud van nesten. Op dag drie mochten de jonge studenten toepassen wat ze hadden geleerd met behulp van virtual reality-brillen en -handsets.

“De kinderen waren erg enthousiast om de VR-headsets te proberen en de overgrote meerderheid wilde ze niet afdoen”, zegt Blake Blackport, een afgestudeerde UNCW-student die het team leidt.

Onderzoek toont aan dat de meeste leerlingen – vooral ondervertegenwoordigde groepen – de neiging hebben hun interesse in STEM-vakken rond de middelbare school te verliezen. Stocker zei dat het zeeschildpaddenproject, net als andere door NSF gefinancierde iTEST-projecten, onderwijzers zal helpen manieren te vinden om jonge studenten te interesseren voor wetenschap, technologie, techniek of wiskunde en die interesses gaande te houden.

“Een belangrijk onderdeel van dit specifieke REU-project is het vooruitbetalen”, zegt Dr. Laura Jennings, hoofdassistent bij DC Virgo Preparatory Academy. “Het gaat over teruggeven en leren hoe je wetenschap kunt begeleiden en uitleggen aan basisschoolleerlingen. Kinderen kijken op naar studenten die een STEM-carrière beginnen. We hopen dat de jonge studenten zich in de toekomst kunnen voorstellen dat ze hetzelfde doen.”

–Krissy Vick

#WCE
#CSURF

Student DC Virgo draagt ​​VR-headset

Student DC Virgo draagt ​​VR-headset

Leave a Comment