Wanneer krijgt mijn telefoon Android 13? Google, Samsung en meer

Android 13 is bijna hier, en het is een vrij kleine update van Google. Welnu, we zeggen klein, maar dat is alleen in vergelijking met het enorm grote aantal wijzigingen in Android 12 – evenals het beleid van Google om in de loop van een jaar verbeteringen aan Android-apps door te sijpelen zodra ze klaar zijn. Android 13 is meer een afstelling van de engine die je telefoon aandrijft dan wat dan ook. Maar het is nog steeds de moeite waard om enthousiast over te worden.

Eigenaars van tablets en opvouwbare apparaten zullen de meeste voordelen zien, samen met enkele updates voor Material You om de aanpasbaarheid van Android te verbeteren. Er valt eigenlijk niet veel meer te zeggen over Android 13. Het is een zeer under-the-hood-update waarvan de waarde pas in de maanden na de lancering duidelijk zal worden. De preview-agenda van Android 13 zoals gedeeld in juni.

Wat tijdlijnen betreft, zegt Google dat het Android 13 in augustus of september uitbrengt, waarbij de Pixels het als eerste krijgen en die van Samsung en Oppo kort daarna volgen. Dit is wanneer je kunt verwachten dat het op je telefoon terechtkomt.

Welke telefoons krijgen Android 13?

Taylor Frint/Digital Trends Graphic

Hoewel nog niet elke smartphonefabrikant zijn beschikbaarheidsplannen voor Android 13 heeft aangekondigd, verwachten we dat de release van Android 13 vergelijkbaar zal zijn met Android 12, Android 11 en andere eerdere versies. De Pixel-telefoons van Google zullen als een van de eersten de update krijgen, Samsung volgt snel daarna en andere merken zullen de komende maanden binnenkomen. We verwachten volledig Android 13-updates van OnePlus, Xiaomi en anderen, maar het is nog steeds een beetje lastig om precies vast te stellen wanneer die updates beschikbaar zullen zijn.

Google

Google heeft aangekondigd dat alle Pixel-toestellen van de Pixel 4 Android 13 zouden krijgen. Dit betekent de Pixel 4, 4XL, 4a, 4a 5G, 5, 5a, 6, 6a en 6 Pro. De 3a en 3a XL hebben hun laatste updates gezien, terwijl de Pixel 7 en 7 Pro zullen worden gelanceerd met Android 13 aan boord. Bovendien, aangezien Pixels tot de eerste apparaten behoren die nieuwe Android-updates krijgen, kunnen we verwachten dat alle in aanmerking komende Pixel-telefoons Android 13 krijgen zodra het in augustus of september wordt uitgebracht.

Samsung

De Android 13-update van Samsung neemt de vorm aan van One UI 5. Samsung begon op 5 augustus met de uitrol van de One UI 5/Android 13-bèta in de VS, Duitsland en Zuid-Korea. De bèta is momenteel alleen beschikbaar voor de Galaxy S22-serie, maar de laatste update zal beschikbaar zijn voor een breed scala aan Samsung-apparaten. Meer specifiek verwachten we dat elke Samsung-telefoon uit de A-serie en S-serie die de afgelopen vier jaar is uitgebracht, vrij snel One UI 5 en Android 13 zal krijgen, hoewel de tablets en opvouwbare apparaten, zoals we al zeiden, het meest zullen profiteren.

OnePlus

OnePlus heeft Android 13 en OxygenOS 13 aangekondigd voor de OnePlus 8 en nieuwere modellen, evenals de OnePlus Nord 2 en nieuwer. De OnePlus 10 Pro en OnePlus 10T zijn gepland om eerst Android 13/OxygenOS 13 te krijgen, waarna andere OnePlus-handsets volgen. De OnePlus 10 Pro krijgt OxygenOS 13 “binnenkort”, de OnePlus 10T krijgt de update “later dit jaar”, en het is de beste gok voor iedereen wanneer deze beschikbaar zal zijn voor oudere OnePlus-smartphones.

Xiaomi, Oppo en Realme

Xiaomi test momenteel Android 13 voor de Xiaomi 12, 12 Pro en Mi Pad 5, terwijl Oppo een preview-programma heeft voor zijn Find N en Find X. Evenzo heeft Realme een bètaprogramma voor de GT 2 Pro, maar heeft het nog geen uitgebreide lanceringslijst aangekondigd. Net als in voorgaande jaren verwachten we dat deze uitkomen nadat Google de definitieve release van Android 13 heeft aangekondigd.

Moet ik de bèta downloaden?

Als je ongeduldig bent, heeft Google Android 13 uitgebracht als onderdeel van een openbare bètaversie voor Pixel-telefoons. Elke ondersteunde Pixel kan Android 13 op dit moment downloaden, zodat u kunt proeven van wat er in de pijplijn zit. Met Android 13 bijna klaar, is het in feite een pijnloos en risicovrij proces. Sommige apps en games werken mogelijk niet correct voordat ze worden uitgebracht, maar dat zijn er maar weinig in onze tests.

Aanbevelingen van de redactie

Leave a Comment